Tantrische massage

Een Tantrische massage is een massage op basis van de principes van Tantra.

Tantra is een oude en heel bewuste levenswijze die er vanuit gaat dat alles wat er in ons is een doel heeft, en er mag zijn, en daardoor niet onderdrukt hoeft te worden. In tegendeel; door alle gevoelens die er in ons leven te herkennen en te erkennen komen we dichter bij onszelf. Een belangrijk aspect van Tantra is dat deze leer het ook toestaat dat je seksuele gevoelens er ook mogen zijn en niet onderdrukt hoeven te worden. Dit is iets wat in onze westerse wereld vaak in de taboe sfeer wordt gedrukt.

Voor veel mensen van mijn generatie, en helaas ook voor velen van de generaties na mij, is er altijd een heel erg verbod geweest om te genieten van je eigen lichaam. Bloot was verderfelijk en aanraken was ongepast. We zagen onze ouders ook niet bloot en zeker niet elkaar teder aanraken. En dat gedrag hebben velen van ons onbewust gekopieerd. Daar bovenop komt nog een keer de invloed van alle reclamecampagnes. Mannen en vrouwen moeten een lichaam hebben wat perfect is, mannen een geslachtsorgaan wat op commando moet kunnen presteren, en dat uren vol moet kunnen houden. En wanneer we van onszelf  zien dat wij niet aan dat ideaalbeeld kunnen voldoen dan wordt ons een minderwaardigheidscomplex aangepraat dat alleen maar door borstvergrotingen en Viagra opgelost kan worden. Mogelijke psychische en lichamelijke problemen die hierdoor kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld je schamen voor je eigen lichaam maar in veel gevallen ook vaginisme, pijn bij penetratie, erectieproblemen en te vroeg of niet klaar kunnen komen.

Een Tantrische massage is een uitstekende manier om het contact met je hele lichaam weer te herstellen. Te accepteren dat je door je uniekheid volmaakt bent. Dat je er mag zijn zoals je bent. Je leert jezelf te accepteren. En daardoor merk je ook dat een ander jou zal accepteren. Dat deed die ander al wel, maar dat merkte jij niet op, omdat je nog teveel met jezelf bezig was.

Een Tantrische massage is een manier van aangeraakt worden waarbij er alle aandacht en uitnodiging is om alle gevoelens te beleven die bij je naar boven komen. Dat kunnen (oude) angsten zijn, verdriet, vreugde, uitdagingen, spanningen en ook seksuele gevoelens. Deze vorm van massage kan je helpen om oude ‘vastgeroeste’ patronen te herkennen en te doorbreken. In een Tantrische massage is alles mogelijk, maar moet niets. Als jij stop zeg, dan stoppen we en is er ruimte om te voelen en te praten. In een veilige omgeving verkennen we jouw grenzen. En we gaan kijken of die grenzen op de juiste plek liggen. Heb jij die daar zelf neergelegd? Of hebben onze ouders of ons geloof die bepaald? En vind jij dat die grens daar nog steeds hoort te liggen? Die vragen zullen vast niet allemaal beantwoord worden tijdens de behandeling. Maar er wordt een proces opgestart dat er voor kan zorgen, dat je het onderscheid kan maken welke stukken van jezelf zijn en welke stukken je door anderen opgelegd zijn. Het gevolg zal zijn, dat je veel ballast kunt loslaten en dat je nog alleen dat bij je hoeft te dragen wat voor jou op dit moment nodig is. Mijn eigen ervaring en die van veel van mijn cliënten is dat Tantrische massage je levensvreugde ontzettend zal verhogen. Niet alleen in je relaties, maar ook in je werk en je verdere leven.

Ik geef Tantrische massages aan individuele mannen, vrouwen, en ook aan stellen. Bij twijfels of vragen is een intake gesprek voorafgaand aan de eerste massage aan te bevelen. Dit om te bepalen wat je wilt bereiken, wat de mogelijkheden zijn en om de grenzen te bepalen van dat wat er tijdens een massage gebeurt. Daarvoor bied ik een rustige en veilige omgeving en behandeling aan waarin jij en jouw wensen centraal staan.

Mocht je nog een vraag hebben over Tantrische massage of wil je een afspraak maken om een Tantrische massage te beleven? Mail of bel me dan.