Holistic Pulsing

Wat is Holistic Pulsing?

Zie: Meer informatie

https://www.youtube.com/watch?v=jmVVd_TTuOU&feature=youtu.be

Holistic Pulsing is een manier om het lichaam en de geest te ontspannen door het in een lichte golvende beweging te brengen. Deze natuurlijke beweging wordt precies op de te behandelen persoon aangepast zodat deze in een comfortabele toestand komt, waarin hij of zij zich volledig van zijn of haar lichaam bewust wordt.

Voor wie is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is er in de eerste plaats voor bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Je kan het dus prima ondergaan gewoon omdat het prettig is. Maar het kan ook prima gebruikt worden om de gevolgen van blessures te verminderen en genezingen te versnellen. Ook verschijnselen waarbij het niet geheel duidelijk is of er lichamelijke of psychische oorzaken zijn, zoals bijvoorbeeld stress, overspannenheid, RSI, of een burn-out is Holistic Pulsing een behandel methode die veelal zeer positieve resultaten geeft.

Holistic Pulsing is een aanvulling van de reguliere geneeskunst, geen vervanging. Neem bij klachten vooraf contact op met uw arts.

Wat gebeurt er tijdens een Holistic Pulsing behandeling?

Je ligt gekleed op een massagetafel. Schoenen, sieraden en een riem moeten hierbij afgedaan worden.

Je ligt afhankelijk van de behandeling op je rug, op je zij of op je buik. Dit in overleg en afhankelijk van je wensen.

Tijdens de behandeling zal je zacht tot stevig bewogen worden. Voortdurend vindt er communicatie plaats wat het effect is, en wat je lichaam verder wil. Zodra je merkt dat een bepaalde beweging niet meer prettig is, stoppen we daar mee en gaan indien gewenst naar een andere beweging over. Jij moet je er tenslotte goed bij voelen.

Zijn er omstandigheden waarbij je beter geen Holistic Pulsing behandeling kan nemen?

Zoals reeds eerder aangegeven is raad ik aan, bij elke twijfel eerst jouw arts te raadplegen. Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij je beter niet gepulst kan worden, zoals bij een whiplash, bij hoog medicijn gebruik etc. Voor elke behandeling zal er een intakegesprek plaats vinden om hierover duidelijkheid te krijgen

Hoe kan je het beste gekleed zijn voor een Holistic Pulsing behandeling?

Tijdens de behandeling moet jij je ten eerste comfortabel voelen. Doe daarom iets aan waar je jezelf lekker in voelt. Omdat ik mijn handen langs je lichaam moet bewegen. is aansluitende kleding te prefereren. Een spijkerbroek met een T-shirt is prima, een wijde trui is wat minder praktisch.

Wat kan je het beste doen na een Holistic Pulsing behandeling?

Zorg ervoor dat je de processen die een behandeling opgestart heeft kan verwerken. Zorg voor rust na een behandeling, zodat je er nog een poos van kan nagenieten. Veel mensen geven aan dat ze de gevolgen van een behandeling nog tot vele dagen later kunnen voelen!

Omdat een Holistic Pulsing behandeling een sterk reinigende werking op het lichaam heeft, is het goed voldoende (water) te drinken na een behandeling, zodat het lichaam zijn afvalstoffen kwijt kan.