Ontspanningsmassage

Opn_056_bewerkt                Hoe ziet mijn ontspanningsmassage er uit?

Het is een logisch geheel van drie elkaar aanvullende massagevormen, te weten intuïtieve massage, Holistic Pulsing en Reiki. 

Intuïtieve massage lijkt het meeste op de traditionele Zweedse massage. Met behulp van olie wordt het lichaam met knedingen, lange verbindende strijkbewegingen en diepere spiermassage verwend.

Tijdens de Holistic Pulsing gedeeltes van de massage wordt je lichaam zacht geschommeld en gepulst. Hierbij krijgen die gedeeltes van je lichaam een behandeling die niet direct onder de huid zitten.

Reiki zorgt er voor dat de energie banen in je lichaam ongestoord hun werk kunnen doen zodat ieder deel van het lichaam de energie kan krijgen om optimaal te functioneren.

Deze drie massagevormen worden verweven tot één geheel waardoor lichaam en geest weer volledig in balans komen.

Oorsprong:

Reeds in de verre oudheid heeft de mens ontdekt dat massage en handoplegging een positieve invloed op het lichaam hebben. Duizenden jaren was massage een gewaardeerde behandelmethode om gezondheidsklachten te verminderen. En nog steeds helpt moeders handoplegging het beste wanneer een kind een schrammetje heeft opgelopen.

Voor wie is een massage zinvol?

Je hoeft geen klachten te hebben om je te laten masseren. Ten eerste, het is bijzonder prettig. Ten tweede, het heeft een bijzonder goede invloed op lichaam en geest. Ten slotte, alleen al de aandacht die het lichaam tijdens de massage krijgt is al belangrijk in deze gestreste wereld!

De handen die over de door olie ingevette huid glijden zorgen ervoor dat deze soepel blijft, en helpen er aan mee de gevolgen van de veroudering van de huid te verminderen. De strijkingen en knedingen van de spieren dragen er zorg voor dat deze zich beter kunnen ontspannen en zorgen bovendien voor een betere doorbloeding en een verhoogde stofwisseling.

Ook op geestelijk nivo is een samengestelde massage een weldaad. Door de rust, aandacht en de zachte bewegingen kan de gestreste geest tot zichzelf komen. Je komt als het ware weer in thuis in je eigen lichaam. Door de massage zal de energie weer beter door het lichaam gaan stromen. En dat heeft weer een gunstige invloed op allerlei lichamelijke klachten.

Voor mensen met lichamelijke klachten zal massage zeker positieve effecten hebben. Te denken valt aan het verminderen van hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen, vermoeidheid, stress, slaapproblemen en dergelijke. En natuurlijk voor of na het sporten is een massage heel goed.

Een massage is niet alleen heerlijk om te ondergaan, het is ook heerlijk om iemand een massagebehandeling kado te geven.

Hoe gaat zo’n massage?

Opn_058_bewerkt

 

Tijdens de behandeling lig je ontkleed op een zachte massagetafel. Het lichaam wordt afgedekt met een lichte doek, behalve dat gedeelte wat op dat moment behandeld wordt. Natuurlijk is de behandelkamer op een zodanige temperatuur dat je het niet koud krijgt. Om je volledig te kunnen ontspannen is er zachte muziek om je heen.

Om de olie goed in je huid te kunnen laten trekken is het lekker om je voor dat je komt even te douchen. Tijdens de behandeling wordt de olie die op de huid achter blijft met een handdoek afgewreven.

En daarna?

De massage zorgt ervoor dat er een hogere stofwisseling op gaat treden. Ook willen de huid en spieren de vrijgemaakte afvalstoffen kwijt. Daarom is het belangrijk om na de behandeling voldoende (water) te drinken. Veelal zal men een intensievere nachtrust hebben na een massage.